Szakmaközi megbeszélés és szakmai nap 1.

Szakmaközi megbeszélést és szakmai napot rendeztünk a konzorciumi települések jelzörendszeri tagjai számára (pedagógusok, egészségügyi dolgozók, hivatali munkatársak).

A nap tematikája a hátrányos helyzetű egyének szociális, életvezetési problémáinak felismerése és a segítségnyújtás lehetőségei téma köré szerveződött.

Az egyes szakmák képviselői (adatvédelmi és titoktartási kötelezettség betartása mellett) személyes tapasztalataikon keresztül hoztak példát az egyes élethelyzetek bemutatására, majd közös probléma-megoldási lehetőségeken gondolkodtak. Az egészségügyi dolgozók a higiénés problémákat helyezték fókuszpontba (pl.: fejtetvesség, kezeletlen felsőlégúti megbetegedések) A fejtetvesség problémája az óvodákban és az iskolákban is nagy kihívás elé állítja a pedagógusokat, illetve a családsegítő szolgálatok, védőnők is küzdelmet folytatnak a megelőzés érdekében. A szakemberek arra jutottak, hogy a megelőző tevékenységeiket össze kell hangolni annak érdekében, hogy a probléma megszüntethető legyen, vagy ne olyan nagy számban forduljon elő. Közös prevenciós, tájékoztató kampányjellegű események megvalósítását helyezték kilátásba pl. szülői értekezletek alkalmával.

Tartalmas napot tudhattak maguk mögött.

Betűméret
Kontraszt beállítása