Roma sportnap Szátokon – 2018.10.06.

Szátokon jelentős roma etnikumú közösség él, ezért úgy döntöttünk, hogy sportnapot rendezünk a számukra, azzal a céllal, hogy bevonjuk őket a község közösségi és kulturális életébe, népszerűsítsük a sportot és az egészséges életmódot. A rendezvényre sok szeretettel meghívtuk a falu minden lakóját.

A programsorozat délben sorjátékkal kezdődött, amire kortól függetlenül bárki benevezhetett.
Ezt a focimérkőzés követte, a szátoki csapat a magyargécivel csapott össze, a mérkőzés nagyon szoros volt, de a lelkes szurkolóknak köszönhetően győzedelmeskedett a szátoki
csapat.
A délután folyamán kulturális programokat kínáltunk. Bemutatkozott a tereskei és a szátoki roma tánccsoport. A táncosok remek hangulatot csináltak, az élő zene mindenkit lenyűgözött. A falu fiatal leányai szépségversenyre nevezhettek be, ahol értékes nyereményekre tehettek szert. Délután 5 órától Gréczy Edit fitnesz edzést tartott az érdeklődőknek, majd Bódy Csabi mulatós műsora következett.
Este aztán hastánc bemutatót nézhetett a közönség, majd Rony énekesnő könnyűzenei műsorát hallgathatták meg.
A nap remek hangulatban telt el, a környék tehetségei megalapozták a remek hangulatot színvonalas programjaikkal. Örülünk, hogy ennyi tehetséges ember él köztünk, akiknek a rendezvény megszervezésével lehetőséget tudtunk adni az érvényesülésre.

A sportnap elérte a célját, a programokon együtt sportoltak és szórakoztak a lakosok és környékbeliek etnikai hovatartozástól függetlenül. A település lakói között új ismeretségek és barátságok alakultak ki. Eközben a sporttal mindenki tett az egészségének a javításáért is.

Betűméret
Kontraszt beállítása