Kirándulás a Dunakanyar szívébe

A Szátoki Nyugdíjas Klub kirándulást szervezett augusztus 3-ra, a Dunakanyar szívébe, Vácra. A kiránduláson nem csak az idősek, hanem a gyerekek (unokák) is részt vettek. A generációk közti kapcsolat erősítésére kiváló alkalom volt a gyerekek és a nyugdíjasok közös kirándulása.

Reggel 9 órára vártuk az érdeklődőket a Kultúrházhoz, ahonnan közösen utaztunk Vácra busszal, ami remek hangulatban telt. A nyugdíjasok a Dunakanyar történetéről meséltek a fiataloknak, majd a szendvicsek is előkerültek, mindenki megosztotta, amit útravalónak hozott. A közös utazás mindig remek módja egy közösség összekovácsolásának, jól összehozza az embereket.
Miután elértük az úti célunkat, a program közös városnézéssel kezdődött. Megnéztük a templomot, sétáltunk a fő utcán, gyönyörködtünk a történelmi épületekben. Ezt szabad program követte. A gyerekekre természetesen felnőttek felügyeltek és így közösen töltötték el a kora délutánt. Az érdeklődők ezen kívül délután 1 órakor szentmisén vehettek részt.

A kirándulás hozzájárult a település kulturális programjainak színesítéséhez, lehetőséget adott, hogy a fiatalok megismerhessék a hazájukat, de nagyszerű és színvonalas program volt a nyugdíjasok számára is.
Szátokra visszaérve közös bográcsozással zártuk a napot a résztvevőknek hála. Mindenki elmesélte élményeit, tapasztalatait, megbeszéltük kinek mi tetszett a legjobban. A közös főzés méltó lezárása volt a napnak.

 

Betűméret
Kontraszt beállítása