2. Roma sportnap Szátokon – 2019.07.13.

A tavalyi év nagy sikere után, úgy döntöttünk, hogy idén ismét megrendezzük a Roma sportnapot. A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény keretein belül a sportot és egészséges életmódot népszerűsítő programokon kívül, kulturális események is megvalósultak.

Reggel 10 órakor sorjátékkal kezdtük a napot, amire főként gyerekeket és fiatalokat vártunk.
Fél 11-kor aztán elkezdődött a Szátok-Szécsény közötti futballmérkőzés. A délután folyamán végül kihirdettük a sorversenyek eredményeit és táncműsorokat nézhettünk meg. Fellépett a Vanyarci Roma Tánccsoport, a Szátoki Roma Tánccsoport, illetve a Romhányi Hastánccsoport is. Délután 5 órától tartottuk a tavaly igen sikeres szépségversenyünket, majd az eseményt Kis Palika koncertje zárta.

Az eseményen etnikai hovatartozástól függetlenül vettek részt a falu lakói, és a cigányzene és a táncok mindenkit lenyűgöztek, a fellépők mind remek hangulatot varázsoltak. Ennek a napnak köszönhetően mindenki egy kicsit közelebb kerülhetett a roma
kultúrához.

A visszajelzések alapján a rendezvény második alkalommal is nagy sikert aratott, mindenki jól szórakozott az egész nap folyamán. A legtöbben a focimeccset és az esti koncertet emelték ki. Az esemény jól összehozta a lakókat, a közös mozgás, szurkolás és szórakozás összesen.

Betűméret
Kontraszt beállítása