Idősek és véradók napja – Borsosberény

Október 7-én, vasárnap délután 3 órára hívtuk meg településünk szépkorú lakóit és rendszeres váradóinkat a Művelődési Házba, hogy eltöltsünk együtt egy vidám délutánt. Az időjárás kegyes volt, szép napsütéses napunk volt.

Elsőként Molnárné Gere Rita, polgármesterasszony köszöntötte a megjelenteket és felidézte a régi szép idők emlékeit is. Kiemelte beszédében az idős emberek tiszteletét és megbecsülését.
Megköszönte nekik a példamutatásukat és az emberi értékeket, az életbölcsességet és a tapasztalataikat, amiket átadtak nekünk. Végül külön köszöntötte a település legidősebb férfi és női tagját is. Egyikük személyesen meg is jelent a rendezvényen. Ezt követően a település 90 éves lakóit köszöntötte, akik emléklapot és virágcsokrot is kaptak.
A délután további részében Kiszner Stefi, Pauer Edit és Pauer Csilla előadásában verssel és énekkel kedveskedtünk a szépkorú vendégeinknek.
A továbbiakban a polgármesterasszony és a Vöröskereszt Nógrád megyei igazgatója hálás szívvel köszönték meg a véradók önzetlenségét és emberségét, amivel elesett embertársaikon segítenek. A többszörös véradókat kitüntették és ajándékot adtak nekik át.

A köszöntök után egy szórakoztató műsor vette kezdetét. Budapestről egy fiatal pár érkezett, akik operett részleteket adtak elő. A műsorukkal hamar belopták magukat a közönség szívébe.
Ezt követően horpácsi népdalok csendültek fel a színpadon. Hamarosan eljött az önfeledt szórakozás és a tánc ideje is. Aki táncolni nem akart, az az asztaloknál ülve beszélgetéssel töltötte az estét.

A rendezvény kiválóan erősítette közösségünk tagjai között a kapcsolatot. Az esemény alkalmával mindenki, főképpen településünk szépkorú tagjai is jól szórakoztak. Övéké volt a központi szerep és főképpen róluk szólt egy este.

Betűméret
Kontraszt beállítása