Tájékoztató kampány 2020.01.21.

2020. január 21-én ismét megrendeztük Tájékoztató Kampányunkat, melynek Nagyoroszi Művelődési Házának előadóterme adott helyet.

Az esemény a májusban indult tájékoztató kampány harmadik alkalma volt. Az előadó egy olyan széles körű tudással rendelkező személy volt, aki a tudás átadásán kívül megtalálta a hangot a célcsoporttal, ezzel segítve a hatékony kommunikációt. Kampányunk célja, hogy segítsük a térségben élők pénzügyi ismereteinek bővítését, valamint a társadalmi felzárkóztatás lehetőségeit. Ehhez hívtuk segítségül dr. Tebeli Izabellát a Pénzügyminisztérium főosztályvezetőjét.

A mai téma a hátrányos helyzetű célcsoport tagok pénzügyi ismereteinek bővítése volt, a projekt hátra lévő időszakában, hogy a programok elérjék a maximális hatékonyságot. Dr. Tebeli Izabella segítségével beszélgetés alakult ki a pénzügyi lehetőségekről. Ezek közül az egyik legfontosabbnak ítélt, az egészségbiztosítás témakörében kérdeztek a résztvevők.

Mint kiderült, a program típusú rendezvények jól működnek, szívesen részt vesznek rajta a települések érintett lakosai.

Kiosztásra került az “Okosan a pénzzel! Mindennapi pénzügyeink” című tájékoztató füzet, ami kifejezetten a célcsoport számára íródott.

A rendezvényen kiosztott tájékoztató füzet foglalkozik a falusi CSOK-kal, a babaváró hitellel és támogatással, egyéb kedvező kamattámogatásokkal, mint például az Erzsébet táborokkal, cukorbetegek ellátásával kapcsolatban és a 2020-as év újdonságairól is szó esett. A felvetett témák jó alapot adtak egy aktív eszmecseréhez, tapasztalatok és álláspontok megosztásához. Sok kérdés felmerült, amelyre egyéni, konkrét válaszokat kaphattak a résztvevők az előadótól. A program jelentős lépés a hátrányos helyzetű célcsoporttal foglalkozó humán szférában és közszolgáltatásban dolgozó munkatársak számára a térség fejlődési lehetőségeinek, valamint a társadalmi felzárkóztatás lehetőségeinek számba vételével és a cselekvési irányok, konkrét programok megtervezésével kapcsolatban

Az előadás anyag innen letölthető

Betűméret
Kontraszt beállítása