Önkéntesek toborzása Horpács – 2019.10.26.

Az önkéntességnek egy alapítvány életében kiemelt szerepe van, bátran mondatjuk, hogy az egyik legfontosabb feladatai közé sorolható.
Nagy örömünkre szolgált, hogy második alkalommal 2019.10.26-án Horpácson nyílt lehetőség az önkéntesség szerepvállalására. A térségi TeSZEDD akció keretében lehetőség nyílt Horpács és környékének megtisztítására. Jutalmul a szorgalmas munkáért meleg ebéddel várta a Horpácsi Európa Pihenő Központ az önkénteseket.

Reggel 09.45-kor érkezetek a horpácsi lakosok a központba, ahol a regisztrációra és a jelenléti ív aláírása került sor. Örömmel láttuk, hogy szép számmal érkeztek a résztvevők, hogy segítségükkel szebbé tegyék környezetüket. A regisztrációt 10 órakor egy fél órás tízórai követett.

Ezután kezdődhetett is a munka. Sokan szemeteszsákokat fogtak és a települést és környékét fürkészték át szemét után. Meglepően tapasztalták, hogy mennyire sok szemét gyűlt össze rövid időn belül. A hulladékot szelektíven gyűjtötték, majd rakták megfelelő tárolókba. A Mások gereblyét vettek a kezükbe és a lehullott faleveleket gyűjtötték össze és rakták zsákokba. Mindenki megtalálta a hozzáillő munkát.

Megtisztításra került a Horpácsi Európa Pihenő Központ környéke, a temető, utak menti járdák, árkok. Egymás munkáját segítve, megismerve a másikat hamar eltelt az idő és mindenki várta a jól megérdemelt ebédjét. 11.30-kor elfogyasztásra került a finom, meleg étel Közben pedig sor került a tapasztalatok, észrevételek átbeszélése.

Sokat jelentett ez a program a horpácsiak életében, mivel nem csak közösségformáló szerepe van, hanem belekóstolhattak az önkéntességbe is. Fontos lenne minél több ilyen megmozdulást szervezni, mivel erősítik a társadalmi integrációt, a közösségi összetartást.

 

Betűméret
Kontraszt beállítása