Húsvéti kézműves foglalkozás és tojásvadászat

Április 18-án, csütörtökön húsvéti készülődésre hívtuk a településünkön élőket. Reggel 9 órára szép számban megjelentek az érdeklődők. A gyerekek mellett sok szülő is elfogadta a meghívást. A Közösségi Ház nagyterme pillanatok alatt megtelt ügyeskedni és kézműveskedni vágyó emberrel. Mi mással foglalkozhattak volna, ha nem tojásdíszítéssel.

Kicsik és nagyok festették vagy matricákkal dekorálták a tojásokat 11 órakor indult a „Mindent a tojásról”címet viselő előadás, melyet a nagy létszám miatt az iskola egyik termében kellett megtartani. Kosztyán Attila diétás mesterszakács érdekes tájékoztatását láthattuk és hallhattuk. Az elhangzottakat követően kóstolóra invitáltuk a jelenlévőket. Tojásból készült finomságokat lehetett megízlelni és elfogyasztani.
Rövid szünet után eljött a várva-várt tojásvadászat ideje. A gyerekek izgatottan várták, hogy felkutathassák az udvaron a húsvéti nyuszi által elrejtett tojásokat. Ajutalom sem maradt el, mindenki egy Kindertojás boldog tulajdonosa
lett.

Délben került sor a rajzpályázat eredményhirdetésére, mely a programot megelőző hetekben lett meghirdetve. Nagy örömünkre szolgált, hogy több mint 50 pályamunka érkezett. Az „Én húsvétom” elnevezésű pályázatot három kategóriában értékelte a zsűri. Akinek nem sikerült bekerülnie a legjobbak közé, az sem szomorkodhatott, hiszen ők is ajándékban részesültek.
Ezután, aki még nem fáradt el és kitartott, azzal a könyvtár épületébe átsétáltunk és megtekintettük a Schnéman Anita munkáiból készült kiállítást. Gyönyörű húsvéti tojásokat csodálhattunk meg, melyet Anita szabadidejében, hobbiból készít. Láthattunk szalagos és kicsipkézett tojásokat is.

Innen hamar elérkeztünk a Polgármesteri Hivatallal szemben lévő parkba, ahol a nap zárásaként közösen feldíszítettük a település tojásfáját. A gyerekek boldogan akasztották a fára a valódi vagy műanyagból, filcből esetleg vászonból készült tojásokat. A tojásfa évszázados hagyománya Németországból származik. A tojás a világ minden táján az élet egyik fontos szimbóluma ezért fontos jelkép a húsvéti tojásfa is.

Izgalmas, színes programokkal teli napot tudhatunk magunk mögött. A hagyományőrző és ismeretterjesztő tevékenységek tartalmas húsvétváró rendezvényt nyújtottak az érdeklődőknek. Jó volt együtt készülődni a közelgő ünnepre. Természetesen a gyermekek és fiatalok különösen nagy figyelmet kaptak a rendezvényen.

Betűméret
Kontraszt beállítása