Gyerek majális Pusztaberkiben

2019. 05.01.-én megtartottuk a Gyerek Majálist Pusztaberkiben, melyet az EFOP-1.5.3.-16- 2017-00079 számú projekt keretén belül valósítottunk meg. A rendezvényen 24 fő vett részt – szülők és gyerekek vegyesen.

Ez volt a 4. Gyerek Majális, ami megrendezésre került Pusztaberkiben. Ez a már sorozatosan rendelkező program fontos a családok helyben tartása céljából, hiszen a gyerekek jó emlékeket fognak idősebb korukban ápolni a faluról ahol felnőttek, szüleik pedig látják, hogy közösségünk családbarát település.

Az évek során folyamatosan nőtt az érdeklődők száma. Az eddigi rendezvényeket önerőből oldotta meg az Önkormányzat, ami mindig nehézséget okozott.

Az idei program megvalósulását jelentősen megkönnyítette a projekt általi finanszírozás. A gyerekeknek korosztály szerint két programot állítottunk össze. A nagyobbak az Önkormányzat nagytermében filmvetítésen vettek részt. Közösen választottak egy filmet, amiről a vetítés után rajzot készíthettek. A kisebbeknek aszfaltrajzversenyt hirdettünk. Később ügyességi játékokban vettek részt, melyhez sok-sok izgalmas ugráló és mászó szabadtéri játék eszközt sikerült beszereznünk.

A bátrabbak elmondtak néhány verset és mondókát, ezzel bevonva a legkisebbeket a közös játékba. Szerencsére az időjárás is megfelelő volt ahhoz, hogy a szabadtéri programok megvalósuljanak.

Egészséges ételekből álló uzsonnával vendégeltük meg a gyerekeket.
A szülőknek is jó lehetőség volt ez a nap ismerkedésre, mivel ebben az évben több kisgyermekes család is költözött községünkbe. Örültek a lehetőségnek, tapasztalatokat osztottak meg egymással.
Minden gyerek kreatív eszközökből és játékokból ajándékcsomagot kapott, mely színes ceruzát, kifestőkönyvet, buborékfújót és lufit tartalmazott. Sikerült örömet okoznunk ezzel a kis csomaggal.

A résztvevők számát tekintve és a visszajelzések alapján a rendezvényt sikeresnek ítéljük.
További ötletekkel gazdagítjuk majd a következő év programját.

Betűméret
Kontraszt beállítása