Gazdálkodj okosan! 2020.06.11.

Nógrád megye nyugati felére jellemző az általánosan jelen levő, tartós munkanélküliség. A képzett munkaerő elhagyja a térséget, így nagyrész képzetlen emberek maradnak, ami hozzájárul az egyre komolyabb méreteket öltő leszakadáshoz személyi és térségi szinten egyaránt.
A „Gazdálkodj okosan!” – Önálló életre képessé tévő tréningsorozatunkkal a konzorciumban lévő településeken élő, nehéz helyzetű embereknek igyekeztünk olyan programokat szervezni, amelyek segítik a társadalmi reintegrációjukat. A végső célunk mindezzel az volt, hogy valamelyest támogassuk a résztvevők munkaerőpiaci pozíciójának javítását, ezzel is növelve annak esélyét, hogy a jövőben munkát kapjanak, és dolgozó emberként tevékenykedhessenek.
A beszámoló tárgyául szolgáló eseményen tisztítószer-készítés volt a fő téma. Sajnos a jelenleg járványügyi helyzet nem kedvezett a program megtartásának, de végül meg tudtuk valósítani azt egy külső, szabadtéri helyszínen.

Mindenekelőtt az előadást tartó hölgy kiemelt néhány olyan praktikát, amelyeket megfogadva hatékonyan lehet a koronavírussal szemben védekezni. Fontos a rendszeres és alapos kézmosás, a ruháink tisztítása, és lényeges otthonunk tisztántartása is. Utóbbihoz szükség van tisztítószerekre, amelyek nem csak drágák, de kezdenek hiánycikké is válni. így különösen hasznosnak bizonyult annak elsajátítása, hogy hogyan tudunk a könnyen beszerezhető, alacsony árú összetevőkből házilag előállítani ilyesmit.

A résztvevők számára pedig nem csak frontális előadással készültünk, hanem gyakorlati bemutatóra is sor került, sőt ők is beszállhattak a munkafolyamatba. Hogy a takarékoskodáshoz tárgyi oldalról is hozzájáruljon a program, az elkészült tisztítószereket haza is vihették a megjelentek.
Bízunk abban, hogy a bemutatott módszerek segítségével, azok alkalmazásával mindenki csökkenteni tudja a háztartási kiadásait, spórolni tud valamennyi pénzt.

Betűméret
Kontraszt beállítása