2019 falunap – Borsosberény

2019. augusztus 17-én tartottuk falunapi rendezvényünket. A kellemes időjárás csak fokozta az előttünk álló nap izgalmait. Kora reggel még megtörténtek az utolsó simítások és kezdetét vette egy tartalmas programsorozat. A délelőtt folyamán lassan benépesült a Szabadidő Park és az ide érkező árusok elfoglalták helyüket, elénk tárva portékáikat. A színpad is ünnepi díszbe öltözött, a hangosítás és a fénytechnika is a helyére került. Déli 12 órakor minden szervező megérkezett és részt vett egy biztonságvédelmi előadáson, melyet Szabó Dezső tartott.

Közben a segítők egy csoportja már az ebéd előkészületein fáradozott. 13 órától finom ebédre hívtuk és vártuk a településünkön élőket, de a környékről érkezett vendégek sem maradtak éhesek. 14 órától a Közösségi Ház árnyékában kézműves foglalkozáson vehettek részt, és a kitelepült népi fajátékokat próbálhatták ki, kicsik és nagyok. Délután 3 órától az Apacuka együttes a legkisebbeket szórakoztatta. Majd következett egy rövid köszöntő, melyet immáron kilencedik alkalommal Molnámé Gere Rita polgármester asszony tarthatott meg. Megköszönte a részvételt, a segítők támogatását és jó szórakozást kívánt a megjelenteknek.

A folytatásban operett előadást hallhattunk Petróczi Gábortól és Fekete-Kovács Verától, akik már nem az első alkalommal jártak nálunk, hiszen tavaly ősszel az Idősek és Véradók napján is ők szórakoztatták a nagyérdeműt vidám produkciójukkal. Közvetlen, odaadó viselkedésükkel idén is sikerült mindenkit elvarázsolniuk.
Aztán egy kis stílusváltás és máris fergeteges tánccal lépett színpadra a HannaDiva hastánccsoport. Ők is állandó résztvevői a falunapi rendezvényeinknek. Táncukkal most is elnyerték a közönség, főleg a férfiak tetszését. A gyönyörű hölgyek után, négy sármos férfi előadó következett, ök voltak a Four Farhers. Fülbemászó dallamokkal kedveskedtek a közönséget is aktívan bevonva előadásukba. Ezután máris a színpadon termett Kiszner Stefi, aki minden alkalommal hűségesen tesz eleget meghívásunknak és énekével színesíti a napot.
Őt követte Kovács Kira Léna, akitől musical részleteket hallhattunk. Öröm volt látni, hogy mennyi tehetséges fiatal él környezetünkben. Reméljük, hogy kitartásuk, szorgalmuk megmarad, és sikeres előadókká válnak.
Elérkezett az este 6 óra és a színpadon köszönthettük Galambos Lajost és zenésztársait, akik mulatós zenéjükkel megteremtették az est hangulatát. A produkciójukat vastapssal köszönte meg a közönség. Helyi táncosaink sem tétlenkedtek. Esemyös táncuk nagy sikert aratott.
Hét órakor kezdetét vette a tombolasorsolás. Rengeteg nyeremény várta a gazdáját. Közben a hangulat nem, hogy alább hagyott volna, inkább tovább fokozódott. Hiszen a Pedro fon zenekar fergeteges koncertje következett. Zsúfolásig megtelt a színpad előtti tér. Őrületes rock and roll vette kezdetét.

A tombolasorsoláson elkeltek a fődíjak és már konferálták is a következő fellépőt, aki nem más volt, mint a fiatalok kedvence, Opitz Barbi. Rengetegen kíváncsiak voltak az X-Faktor 2016-os győztesére. Előadását követően hosszú sorokban vártak a rajongók egy közös képre a fiatal előadóval.

Közben elindult a gyönyörű tűzijáték is. Az estének azonban még mindig nem volt vége. Dj BoDo lemezlovas keverte a legjobb zenéket, melyre mindenki, aki velünk maradt táncra perdült és hajnalig ropta.

Igazán mozgalmas és tartalmas nap volt a falunapunk, de nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy minden korosztály megtalálhassa a számára megfelelő előadást és elfoglaltságot és így kellemesen érezze magát. így tehát a család minden tagja jól szórakozhatott. Ezen kívül lehetőséget biztosítottunk helyi tehetségeknek is, hogy színpadra állhassanak, és tapasztalatot szerezhessenek.

Betűméret
Kontraszt beállítása